Snøscooter Safari

Vinteraktiviteter

Et vinterkledd Helgeland er et perfekt område for eventyrlystne! Her kan du få alt fra ekspedisjoner, tøff skikjøring i bratte fjell, hyggelige trugeturer i nærområdet eller nyte stillheten i sleden bak tassende hundepoter. Vi har kort vei mellom variert landskap, og du vil finne en passende tur uansett ferdigheter eller interesse. Hi North tar dere gjerne med på ulike vinteropplevelser som for eksempel:

  • Trugetur
  • Viltaften i lavvo eller køte
  • Nordlysjakt
  • Skiturer/toppturer
  • Hundesledeturer

Vi skreddersyr også arrangement for grupper, ta gjerne kontakt for et tilbud.

SCOOTERSAFARI

Vinterens store nyhet!
Fra januar -21 kan vi tilby snøscootersafarier med utgangspunkt fra Sjåmoen utenfor Mosjøen.

Det arktiske klimaet gir oss en lang vinter på Helgeland, og det hvite og snødekte landskapet innbyr til mange fine opplevelser.  Her har vi mer enn 500 km sammenkoblede snøscooterløyper i nærkommunene, men ønsker du kan vi ta deg med på lengre turer til Sverige eller Nordkapp for den saks skyld. I variert natur vil oppleve alt fra skogkledde åser og daler til høye fjell og vidder.  På alle turer gjør vi stopp underveis, nyter en kopp kaffe eller lunsj som vil lager på bålet.

Vi har investert i den perfekte touringscooteren som er lettkjørt for alle selv om du ikke har erfaring fra før. Løypene er preparerte og merket, men guiden viser trygt vei foran følget. Vi har varme og gode dresser, sko, hansker og hjelm. Du trenger kun å ta på deg varmt og behagelig tøy for å ha under scooterbekledningen.

Du kjører din egen snøscooter, eller i par med mulighet til å bytte plass under reisen. Føreren må være 18 år og ha gyldig førerkort for biler. Hastighet vil være egnet for nybegynnere og en kort, men grundig kjøre- og sikkerhetstrening vil bli gitt på forhånd.

Nivå Passer for alle

Antall deltagere  4-24 personer

Varighet  Fra 3  timer . Vi tilbyr korte turer på 3 timer og dagsturer på 5 timer (tiden regnes fra vi møtes på Sjåmoen til vi er ferdige skiftet etter endt tur).

Sesong Vinter. Fra januar til 1. mai

Værforbehold Vi tar alltid hensyn til være og føre før vi velger rute, men med godt utstyr (varme dresser og sko som tåler vind, kulde og regn/snø) er det få begrensninger.

Oppmøtested: Sjåmoen eller henting på hotellet etter avtale

Bekledning Vi har varme scooterdresser,  scooterko, balaklava, halvhjelmer med solbriller og visir, hansker eller votter til alle våre gjester.

For forespørsel ta kontakt med Naturlige Helgeland

p

+47 98 90 12 49

Hi North – Opplevelser på Helgeland!

(Fotograf er Harri Tarvainen/BRP)

(Fotograf nordlysbilde er Petter Røsdal)