fbpx

Guidet Fjelltur

Guidet Fjelltur

Bratte, dramatiske fjell som stuper rett ned i havet. Ved å bestige fjellene våre, forstår du umiddelbart hvorfor utallige reiselivssider anbefaler Helgeland som reisemål hvert eneste år. Utsiken er rett og slett fantastisk. Opplev 360-graders utsikt fra kystfjellene. Det føles som å befinne seg på verdens tak, du ser langt i alle retninger og kan på gode dager se Lofotveggen.

Tidsramme: Etter ønske. Alt i fra 2 timer til flere dager.
Nivå: Valgfritt, fra lett til beintøft.
Sesong: Mai – Oktober

For forespørsel ta kontakt med Rana Spesialsport:
post@spesialsport.no
+47 90951108

Rødøyløva
Dette er en av klassikerne av toppturene på Helgeland. Rødøyløva ligger ca 440 moh ikke langt fra Klokkergården på Rødøy. Turen opp er noe bratt men på toppen av Rødøyløvas hode har du fenomenal utsikt over Helgelandskysten og Lofoten. Det er for øvrig en merket og tydelig sti opp til toppen.

Den magiske Trænstaven
Øya Sanna i Træna kommune har 3 fjell hvorav Trænstaven på 338 moh er det høyeste. Turen opp Trænstaven er ikke for alle med sine bratte fjellvegger som går rett ned i havet. Men våger du turen opp blir du belønnet med en helt spesiell fjell- og havfølelse på samme tid. Utsikten er magisk og i klarvær kan du se helt til Røst i Lofoten. Ruta opp er bratt og vanskelig så det anbefales at du snakker med kjentfolk på øya for å finne det best egnede stedet å gå opp.

Hestmannen
Fjellformasjonen Hestmannen ligger både i Lurøy og i Rødøy kommune og har i alle år vært et tydelig seilingsmerke for skipsfarten på Helgelandskysten. Toppunktet er 571 meter. Fra vest og sørsida ser fjellet uinntakelig ut, men fra øst får du en flott vandretur opp til toppen. Der blir du belønnet med en fantastisk og spektakulær utsikt over Helgelandskysten.

På toppen av Nord-Norge
Oksskolten, 1915 moh, er Nord-Norges høyeste fjell og ligger i Hemnes kommune. Utsikten fra toppen er usedvanlig vakker, et panorama med tinder og hav. Den enkleste veien opp er fra Kjensvatnet. Her er det merket løype opp til kanten av Okstindbreen. Breen må krysses så snakk med kjentfolk eller følg en guidet tur hvis du ikke er brevant.

Tomskjevelen
Dette 922 meter høye fjellet finner du på øya Tomma i Nesna kommune. Fjellet kan kun bestiges fra nord og utgangspunktet er Forsland på østsiden av Tomma, ca 4 km fra fergeleiet. Turen opp er krevende og det er bratt terreng. Du bør regne med rundt 3 timer før du er på toppen, men belønningen er panoramautsikt over alle Helgelands fjell og skjærgårder.